zaterdag 13 oktober 2012

Allemaal rokjes: fronsrokje

Mijn nichtje Maïre is in september twee geworden, en dat was toen de ideale gelegenheid om eens een klein rokje te maken uit het boek van Mme Zsazsa. Het was even uitproberen, maar een fronsrokje is wel leuk om te maken. Om de markt heb ik een leuke bloemenstof gevonden (en ineens een paar meter extra genomen voor andere projecten). De tailleband heb ik in de stoffendoos van mijn moeder gevonden, en past perfect bij de lila stof.





En omdat ik een volledige outfit wou geven, heb ik nog een t-shirt een beetje gepersonaliseerd met flockfolie.







Kroon uit stof

Den uitleg hiervoor haalde ik bij Mina Dotter. Maar omdat ik geen vilt in huis had en dit een last-minute kroon voor het nichtje was, heb ik met flockfolie een cijfer op een dubbel lapje stof gestreken, afgewerkt met een fantasiesteek en dan op de kroon bevestigd met velcro. Zo kan de kroon misschien nog een extra jaartje meegaan.




T-shirt met gehaakte tractor

Robin had nog 1 effen t-shirt liggen, en dat kon ik niet zo laten hé :-) Ik wou eens iets anders proberen dan flocken. De tutorial van Boomie kwam dus als geroepen.

Ik heb sommige delen van de tractor wel nog een keer terug moeten vastnaaien, want mijn zoontje vond het heel interessant om eraan te plukken.